Werkwijze

Na aanmelding via de website, email of telefonisch maken we bij u thuis een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we de problemen die u ervaart en de hulpvraag die u heeft. Het is belangrijk een duidelijk beeld te krijgen van wat er speelt, maar ook of ik degene ben die u kan helpen. In een vervolggesprek gaan we hierop door en wanneer ik een goed beeld heb maken we een plan op welke wijze we kunnen werken aan een beter of prettiger functioneren. Met gesprekken en eventueel met oefeningen gaan we samen hiermee aan de slag.
Het kan bijvoorbeeld gaan om:

- meer inzicht in uw eigen functioneren
- een meer passende manier van omgaan met problemen
- leren herkennen van bepaalde vaste denkpatronen
- onderzoeken en versterken van uw positieve kanten

Het kan ook zijn dat uw hart luchten in een paar gesprekken u de ruimte geeft om verder te kunnen.

Ik ga samen met u op zoek naar welke benadering het best bij u en bij uw vraag past. Het zijn geen kant-en-klare oplossingen die ik aanbied, maar handvatten die dienen om zelf tot verandering te komen.

We spreken af waar de gesprekken plaatsvinden. De mogelijkheden zijn:

- bij u thuis
- tijdens een wandeling
- op een andere locatie

Zoals u ziet zijn er verschillende opties om met mij af te spreken, waarbij u zelf kunt aangeven wat voor u het prettigst is.

Wanneer u meer baat zal kunnen hebben bij een gespecialiseerde behandeling die ik niet kan bieden, zal ik u adviseren via de huisarts naar een GZ-psycholoog of Klinisch psycholoog te gaan.